Mărțișorul perfect?

Mărțișorul este un nume de origine latină - Martius, un obicei specific românesc.
Acesta celebrează venirea primăverii și este dăruit în data de 1 Martie fetelor pentru fericire și noroc. Însă, nu în toate regiunile României fetele primesc mărțișoare. În Bucovina, de exemplu, băieții sunt cei care au parte de acest obicei.

Originalul mărțișor era conceput dintr-un șnur răsucit alb și roșu ce se purta la mână sau în piept iar atunci când înfloreau copacii era legat de un copac pentru a da roade bune tot anul.
Cu timpul s-a adăugat o moneda acestui șnur, moneda simbolizând soarele.



Cu cât parcurgem mai mult în timp, moneda a fost înlocuită de simbolul norocului: trifoi cu patru foi, coșar sau potcoavă.





Astăzi mărțișorul are o multitudine de forme și aspecte, ceea ce este important însă este șnurul alb cu roșu care a rămas neschimbat.


Meli Melo

Poate vi se pare încă devreme să vorbim de mărțișoare, dar defapt mai sunt puține zile până la această zi și nu vrem să ne găsească nepregătiți.

Mulți dintre noi ne gândim cu groază la aglomerația ce se stârnește în apropierea zilei de 1 Martie.
Totuși, pentru că tehnologia evoluează rapid, acum avem posibilitatea să cumpăram mărțișoare din mediul online. O alegere mult mai potrivită pentru cei care urăsc aglomerația și nu au timp de plimbat prin mall. Și să nu mai vorbim de faptul că ne vin direct acasă sau la servici și ne putem folosii timpul liber într-un mod mult mai plăcut.

În funcție de funcționalitatea pe care vreți să o aibă mărțișorul pe care îl oferiți, vă prezint mai jos câteva idei:

1. Brățara - este un mărțișor ce combină șnurul cu un simbol preferat și în majoritate cazurilor poate să fie folosit pe tot parcursul anului. Și dacă tot am vorbit de comenzi online, am găsit această brațară foarte drăguță, tradițională și personalizată de la Meli Melo.


2. Broșa - un mărțișor clasic și destul de util ce poate fi purtat în piept cu șnurul de mărțișor dar și după această perioadă la un sacou sau pe un palton. Sunt foarte multe modele disponibile dar elefantul de jos este preferatul meu. După cum știți, elefantul cu trompa în sus este un semn de noroc.


3. Bijuteriile handmade - la mare căutare în ultimul timp. Pandantive sau cerceluși, de asemenea obiecte ce pot fi folosite pe tot parcursul anului.😊


Mai sunt doar două săptămâni până la venirea primăverii așa că shop shop shop! 😉

Toate mărțișoarele de mai sus și mult mai multe găsiți aici: Meli Melo.

Sper ca acest articol să vă fie de folos în găsirea mărțișorului perfect! 💛

Nu uitați să apăsați butonul de urmărire din stânga paginii pentru a fi la curent cu noile postări. 👈

Mă puteți urmării și pe canalele mele de social media (click pe fiecare):
Pentru întrebări și sugestii nu ezitați să folosiți secțiunea de comentarii de mai jos. 😊

P.S.: Acest articol nu este sponsorizat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Review Avon - MARK Eyeshadow Primer

Solutia ideala pentru parul incurcat?

SCAPĂ DE PĂRUL DETERIORAT